Isnin, 4 November 2013

TABUNG WARISAN ANAK SELANGOR (TAWAS)

Asalamualikum....

Sedang asik mama berentry tadi abg posmen datang ....hantar surat lah kan..takkan hantar makanan plak...hihihi....mama pon suruh adik mama gie ambik...bila mama tengok surat untuk si kembar mama....surat pertama untuk dorang...tengok dari luar dah tau dah dari Tabung Warisan Anak Selangor (TAWAS)

Haaa....kalau uolls nak tahu tabung ni untuk baby yang lahir diselangor saja tau yang lahir start tahun 2008 boleh mohon TAWAS ni...tapi make sure mak atau ayah mesti orang selangor ....wajib anak selangor....ada lah kan kebaikkan dan faedah2 masuk tabung ni....umur baby nnt dah 18 tahun boleh dapat RM1500..banyak kan sapa nak bagi...just isi borang dan hantar.....kalau lulus dapat lah kad macam si kembar dapat ni...tabung ni bawah Ambank so xyah risau lah...sebab bank yang simpan duit si kecik kita ni...

Kalau ada mama2 dan papa2 yang nak join boleh lah pergi ke pusat Khidmat Rakyat berdekatan dan minta borang tawas...atau pergi je kat website....taip tawas nanti muncul ler benda ni....mama pon tak tahu sangat sebab yang uruskan benda ni baba si kembar....babanya memang jaga sangat kebajikan anak2..bab tabung menabung ni memang mama dan en.suami titik beratkan....akan datang kehidupan belum tahu macam mana kan....sian anak2 kalau takda tabungan untuk dorang...masa dorang baby ni kita sebagai orang tua lah yang kena uruskan tabungan mereka....(ehhh...mebebel plak mama ni kan)..sori2....ngeee2....

Ni lah kad TAWAS tu...untuk Muam dan Muaz...Alhamdulilah...rezeki si kembar mama....


Thanks a lots uolls semua yang sudi singgah dan baca entry mama ni....love uolls....



2 ulasan:

huny madu berkata...

Alahai sekembar debab tu, gigit2 pipi bulat dia nanti!

Lala Chinta berkata...

tu dalam pict yank....kalau depan2 lagi debab....i selalu tergigit pipi adik...opsstt....

All right reserved to LalaChinta | Blog Design by Cik Jari Manis